4 ianuarie 2010

MANELIŞTII AU OCUPAT NOAPTEA DE REVELION TV
Parcă ceva mai rău decât în anii trecuţi, Revelionul 2010 a fost pe ecrane o combinaţie de mitocănie, sunete chinuit-orientale, exibări de ghiuluri şi râgâieli satisfăcute care se voiau simpatice.La un moment dat, pe la nouă şi ceva seara, ţara părea sub ocupaţie. Televiziunile aveau program de manele. Maneliştii se zbenguiau mondial, textele de prezentare erau şi ele mane­lizate, voioşia era de tip manea. Ma­ne­liştilor vechi, cu înre­gistrări la Roma şi Londra, li s-au adăugat minimaneliştii băştinaşi de ultimă extracţie.

Un micromanelist sufocat de o pălărie imensă imita campionii, regii şi împăraţii domeniului. Ăsta mic, pe nume de scenă Baby Minune, programat încă de la tăierea moţului pe geniul piscurilor (există o genă, cuvintele erau la fel de deştepte, simple, pe înţelesul tuturor - ăsta e rostul manelei) se dădea de ceasul morţii să convingă populaţia că el e viitorul. Pălăria îi ajungea la buricele dansatoarelor, iubitele cântate de el erau de la grupa mare, experinţa sa de viaţă se consuma între dramele şi bucuriile puse pe versuri de numele sacre Vijelie - Minune - Guţă.

Mi-am adus aminte de premoniţia lui Vanghelie. Deşi e grec şi urăşte manelele, Vanghelie prevestea că în zece ani va fi cel mai tare politician din România, că deocamdată stă cu mâna pe spătarul scaunului lui Geoană. În jurul orei 21:00 am avut vi­ziunea apocaliptică a avertismentelor vangheliene: peste zece ani maneliştii, care azi atacă în valuri la orice oră din zi sau noapte, invitaţi la orice paranghelie televizată, vor da ora exactă a naţiunii de Anul Nou. Simultan cu concertul de la Viena va fi concertul lui Baby la Operă şi al nepoţilor lui Salam, şcolit din fragedă pruncie la academia lui Bursuc. Exemplele bune sunt molipsitoare.

Marin Raica (Jurnalul Naţional)

Orice ar fi mi se pare oribilă ideea ca maneliştii să îmi prezinte ora exactă de revelion. Scârbos.

3 comentarii:

  1. Sunetul de orice tip si calitate, este spulberat in praf si pulbere de catre "talentatii nostri" manelisti care ne "incanta"/scarbesc cu reprezentarile lor grotesco-ngrozitoare. Daca de obicei, ii intalnim pe rand pe fiecare dintre ei pe diverse canale, in diverse zile(ca sa nu mai pomenim ca au canalele lor de specialitate- true Animal Planet SHOW FOLKS -) Revelionul tv 2010, ar trebui denumit MANELION TV 2010.

    Singura noastra salvare reprezinta faptul ca suntem calatori pe acest Pamant si ca in fiecare dintre noi exista viata adevarata, viata spirituala, buna sau rea cum e ea, asta fiecare isi decide.

    Pentru moment, ca si solutie de avarie, ne putem ajuta singuri, neaprinzand televizorul sau scotand cablul din priza si adaugand alte cabluri, ca sa nu mai stim care unde ii e locul.(Asta pentru ca din pacate, la meniul televizorului nu dispunem de ignore sau de recycle bin, ca pe yahoo messenger,respectic pc).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ferice de cei ce au avut şansa de a renunţa la obişnuitul televizor. În aceste zile de maximă cretinitate nu te mai lasă conştiinţa să fii părtaş la porcăriile difuzate în cutia de sticlă. Am avut ocazia de a viziona un documentar interesant, care spunea că televiziunile au ca scop cretinizarea oamenilor, ceea ce este total adevărat. Televiziunile nu îţi vor pune deloc creierul la contribuţie, căci cu cât eşti mai deştept cu atât te poţi menţine mai bine într-o societate stăpânită de parveniţi. Acestea vor să fii prost, trebuie să fii prost, astfel că îţi vor injecta creierul cu cei mai periculoşi viruşi. Ştirile de la ora 5, emisiunile de largă audienţă ce nu valorează doi bani, emisiunile cârcotaşe, dar şi multe altele sunt viruşi.

    RăspundețiȘtergere
  3. teoria contipației :))

    eu cred ca televiziunile sunt determinate economic. au facut un studiu si au avzut ca romanii vor scandal, manele, balamuc. asta ofera si le merge. ”paine si circ” -asta era strategia imperiului roman, asta e si acum. mi-e greu sa cred ca ne spala creierul. de ce ar face-o, daca le curg banii garla si fara creierul nostru spalat?

    RăspundețiȘtergere